KARAKTERARBEJDE

BALCAZAR TEKNIK ® handler om karakterarbejde der sætter skuespilleren i stand til at opbygge stærke tredimensionelle karakterer, der har klangbund i en menneskelig psyke.

Ifølge videnskabelige undersøgelser er det dokumenteret, at ord kun udgør 7 % af den kommunikative proces mellem mennesker. Den resterende del af menneskelig interaktion består af ikke-verbale, emotionelle, (ufrivillige) kropssproglige, mikro-fysiske gester og ytringer. Dette faktum har ekstrem betydning for skuespillerens karakter- og tekstarbejde og for fortællingens visuelle og ikke-verbale fremstillinger. 

BALCAZAR TEKNIK ® giver skuespillere værktøj til at både bygge karakterer og forankrer sig i dem for at navigere i de emotionelle øjeblikke. Formålet er at frembringe levende og effektfulde skuespillerpræstationer. Men det betyder ikke at skuespilleren behøver at berøre sit eget emotionelle stof for at frembringe vedkommende emotioner. BALCAZAR TEKNIK ® er bæredygtig i forhold til skuespillerens eget instrument – hans eller hendes krop og sjæl. De frembragte emotioner er ægte men ikke egne. Når der arbejdes med de emotionelle energier (loop) frigives der kreativ energi hos skuespilleren. Særligt de øvelseselementer der handler om genkendelse, nærvær og deltagelse i karakterens processuelle rejse, tjener skuespillerens ydeevne.

BALCAZAR TEKNIK ® KARAKTERARBEJDE

Er du intresseret i flere kurser med Balcazar Teknikken? Se her:

Skuespillerens grundarbejde

Tekstarbejde

Balcazar-teknik